Injekciós viscosupplementáció

A nagyízületek kopásos (meszesedéses) betegségeiben egyre nagyobb szerepet kap az ízületbarát, „csúszás-javító” anyagok alkalmazása. Ezen injekciós készítmények – valójában hialuronsav valamilyen magas tisztaságú, ízületbarát változatáról van szó – viszkoelasztikus, valamint rheológiai tulajdonságaiknak megfelelően igen alkalmasak arra, hogy a megfogyatkozóban lévő porcfelszíneket, ill magukat az ízületeket „karban” tartsák. A porcanyagcserére, ill. az ízület funkciójára gyakorolt jótékony hatás kapcsán az injekciós készítmények kúraszerű alkalmazása során a beteg fájdalmai jelentősen csökkenhetnek, a beszűkült ízületi mozgások pedig jelentősen javulhatnak.

A kúra után több hónapos javulás várható, amely hatás természetesen jelentősen függ attól is, hogy az érintett beteg milyen állapotban kerül a kezelő orvoshoz.

A hialuronsav készítmények számos biológiai paraméterükben eltérhetnek egymástól.

A szer előállítása, (a gyártásnál felhasznált alapanyagok) a molekulasúly és még sok apró tényező befolyásolja a várható hatást.

Vannak öt, ill. három injekcióból álló sorozatkezelések (az injekciókat általában heti sűrűséggel javasolt beadni), de léteznek egy (depo jellegű) injekciós készítmények, melyeket csak egy ízben kell az ízületbe juttatni.

Tapasztalataink alapján a Magyarországon és nemzetközileg is elismert készítmények legtöbbjét be tudjuk szerezni, és a legmegfelelőbb kiválasztása után a beteggel egyeztetve alkalmazni.

Csak szakorvosi vizsgálatot követően szabad és lehet ezeket az injekciós készítményeket használni, hiszen számos olyan- egyébként fájdalmas- ízületi kórkép létezik, ahol ezeknek az egyébként kitűnő készítményeknek az alkalmazása nem ajánlott, esetleg akár veszélyes is lehet.